onsdag, desember 19, 2007

Terrier på kurs


<--- Gunn Anita & Fabian



I går var det bare de 3 terrierne som dukket opp på kurs. Som følge av at vi ble så få, bestemte vi oss for å få mest mulig ut av kursdagen. Og vi endte opp med å holde på i nesten 3 timer

Vi begynte med litt kontakt-trening, lineføring og enkle kommandoer, så gikk vi ut.
Har trent ute med langline, innkalling, og å ha kontroll sjøl om man møter andre hunder på tur. Gunn Anita hadde med noen av sine hunder, noe som var greit, ettersom hvertfall Pelle skiller på de han kjenner fra før, og de han ikke kjenner.
Bare så synd at ikke folk man møter på tur også stopper og venter på at man har kontakt før man kan gå nærmere. Hadde blitt så mye lettere å venne hundene til at de ikke får hilse på den måten.

Jeg skal hvertfall begynne å gå mer med langline i stede for bånd, på plasser hvor vi kan det!

Etter at alle 3 hissigproppene (der Pelle er på et mer verdig stadie som følge av sin høye alder av nesten 3 år! ) hadde vært ute, så gikk vi inn og introduserte apportbukken for dem.

Der får jeg nok noe å jobbe med, for Pelle har mer lyst å bruke den som en target (enten trampe på, eller dytte nesen mot), enn som noe han skal bite i. Så vi har fått noen tips om hva vi skal gjøre for å ikke bli hengende for lenge i "vise-interesse-stadiet".
Lurer litt på hvordan jeg skal få trent nå, for sitter plutselig med 3 hunder, så blir ingen trening inne. Og ute er det regn og blåser opp til storm. Er vel bare å håpe at uværet gir seg. Hvis ikke blir det til å stenge Billy og Alto på soverommet mens jeg trener med Pelle.


Pelle utviser en voksen ro

Ingen kommentarer: