torsdag, mars 24, 2011

Det snør det snør....

Og det ser ikke ut som vi kan vente vår her nord med det første... Ikke at det er noen bombe akkurat! Bikkjene trives hvertfall med å leke i alt det hvite.
Slapp dem ut i morges, etter at vi har hatt en god snøstorm i natt. Og jeg tror jaggu bestefar har rett når han sier værgudene er sinte på meg. Hvorfor skulle de ellers legge nesten alt her hos meg, mens naboen som jeg deler vegg med har 50cm mindre snø?

På dagtid har ikke været vært så ille. Til helgen skal vi passe 4mnd gamle Husky. En Sibirsk Husky. Så vi har brukt dagene på at hundene skal bli kjent med henne.
Pelle brydde seg ikke så mye. Han syntes dvergvedderen Røder var myyyye mer gøyal.

Og på kveldene når det har blåst som verst, har vi vært og lekt litt bak huset. Og så har vi trent litt inne. Dios har visst endelig våknet opp, og det viser seg at han er en skikkelig smarting.
Først oppdaget jeg at han ikke bare henter sokken sin (leke) når jeg ber han om det. Han henter alt jeg peker på. Så lenge jeg bare bekrefter når han står ved siden av objektet, så plukker han det opp og leverer til meg! Så ei stund nå, har jeg drevet og imponert folk med å vise dem dette. (begynner vel å bli på tide å lære han å hente for andre også snart?)

Mandags formiddag bestilte jeg targetstick, fløyte/klikker og nye sokker til Pelle fra canis, og allerede tirsdag hadde jeg det i posten! Skulle nesten tro de flyr det opp selv, for det er eneste gangene posten er så snar med å levere post :)) Så i går kveld, når det begynte å bli sånn at man ikke lenger så at man hadde naboer. Da fant jeg frem godbiter, targetstick og klikker. Nå skulle jeg altså introdusere target for Dios. Så for meg at vi skulle få noen minutter med den type trening, men neida.
Jeg klikket noen ganger for kontakt, så for frivillig adferd... Så presenterte jeg targetsticken... Dios som jo er en nysgjerrig kar satte nesen til ytters for å sjekke... og klikk... Neste gang jeg prestenterte sticken gikk han og rett på. Så jeg prøvde å holde den lavere, høyere... Han måtte stå på to... hoppe opp i sofaen... Ingen problem! Dette kunne han jo! Merkelige greier ;))
Hva gjør jeg da? Har jo bare gått ettpar minutt. Leker litt med Dios, og gir han en kort pause mens jeg finner frem kjegla som jeg kjøpte for ettpar år siden, og som jeg aldrig har klart å lære verken Pelle eller Wilma.
Joda.. ettpar ganger sendte jeg han ut mot kjegle/targetstick (kjekt med teleskop), så gikk han selv noen ganger. Jeg la på handtegn og kommando... Lekte litt, flytta kjegla lenger vekk... Og smartingen avanserte!
Det tok ikke lange tia før jeg kunne sende han ut på kommando, ca 4meter, der han stoppet ved kjegla og ventet på kommando :D
Er det rart jeg syns det er gøy å trene med han? Han får meg jo til å se så dyktig ut! <3

1 kommentar:

Lavina sa...

Dios er blitt skikkelig flink altså, men så har jo hundene dine en god eier som er skikkelig flink med dyr og er elsker sine hunder..

Flotte bilder du har lagt inn. Kanskje værgudene bønnhørte meg som ønsket meg masse snø slik at jeg har påskeføre når det er skigåing og aking på programmet!

Været er pyton nå altså...

Klem