lørdag, oktober 23, 2010

Wilma, nkk Tromsø 17/10-10

Takk Yvonne





Og legg merke til at ringsekretæren diskuterer med dommeren... Det var leenge å vente der ;)

torsdag, oktober 21, 2010

Oppsummering av en trivelig tur

Fredag startet Belinda og jeg fra Honningsvåg rett før 12. Til tross for at flere mente vi pga dårlig værvarsel burde ta hurtigruta. Jeg er jo som vanlig rimelig skråsikker på at når jeg er ute og reiser venter det dårlige været med å kommet til etter jeg har passert... Ettpar ganger så vi gråa et stykke unna, og jeg pekte og forklarte at det bare lå der og ventet til vi hadde passert...

Nydelig vær og føre over Hatter

 Og vi hadde fint vær hele veien, vi. -Det hadde derimot ikke Kristin, som startet en time senere fra Honningsvåg...

Sitat: "Fy flate førr et driiitvær! Æ tar hurtigruta hjæm, førr det der gjenntar æ ikkje altså!" 

Vi var fremme i Tromsø i 9-tia, og brukte kvelden på å slappe av etter en lang dag i bilen. Bare slappe av i sofakroken med et glass vin =deilig!

Lørdag sto klokka på ringing 7. Hadde møtetid kl 9 med begge hundene, og planen var å komme seg fra tante Ruth ca kvart på åtte. Pyttelitt etter rute var vi i bilen. Tante forbarmet seg over Pelle, så han slapp å være med
Vi benyttet tiden frem til bedømmingene begynte med å bli kjent i hallen. Dunket litt i tøy-veggen, gikk litt i ringen. Fant til og med en unghund med eier som gikk sammen med Dios og meg noen runder. Så før alt startet hadde han lært, at det var driiitkult å være i ringen Noe jeg må si jeg er fornøyd med ettersom det var hans debut.
Siste finpuss med kammen nådde jeg før Kari Anne, Elisabeth, Rigmor og Maren kom. Dewi og Dios entret ringen ikke så lang tid etter 9. Og såklart likte dommeren Dios best! Skulle da bare mangle (helt objektiv mening fra min side såklart)
Tispevalpen som gikk var kjempesøt, så jeg kan fint godta at Dios ble "bare" BIM(da fikk jeg se hvordan den rosetten ser ut også)

 Dios og Dewi tatt på jorde hos kennel Kawamo mandag 18/10 (guttene 9måneder da)

Innrømmer at jeg ikke fikk med meg hva som skjedde med parson-valpene, ettersom jeg varmet opp Wilma da. Litt synd, ettersom jeg når jeg kom hjem oppdaget at Wilma's halvsøster var der. Må seriøst begynne å lære meg å se i katalogen oftere. Jeg så jo mye på den valpen... Hadde jeg sett i katalogen kunne jeg jo gått bort og sagt hei.( Link til oppdretterens side og bilde av Vadbakkens Dangerus Beauty )
Wilma fikk som eneste voksne parson 1kvalitet på lørdagen, og vant klassen sin... Men dommeren syntes hun var for kort i bena, og holdt derfor igjen ck... Hmm... Vet ikke om jeg er helt enig i det assa... Men, men...

Så var det jack russellene sin tur. Ny dommer, og jeg ble spurt om å stille Lillebror. Herlige Lillebror som så tydelig viste glede over å se meg igjen. Det var så jeg måtte tørke vekk en tåre faktisk
 Dette var helt klart en pelsdommer som ga trekk for at det var nappet litt vel hardt en plass, så hun så huden til Lillebror. Noe som var hennes grunn til å holde på ck.
Sitat: "Pelsen er en hihunds arbeidsklær, og når det er hull i klærne er de ikke bra. Jeg har selv nappehund, og vet at det er lett å gjøre småfeil, og vanskelig å time før ei utstilling, men jeg er nødt til å dømme det jeg ser i dag:"
Greit nok!
Yvonne tok bilde
Ble 1kval, 2konk på Lillebror
Det var forresten ei dame jeg kunne tenke meg å stille Wilma for -vel og merke med velstelt pels(var egentlig henne vi skulle stille for på lørdag)

Etter at vi var ferdige satte vi hundene i bilene, og gikk en tur på Jekta. Fikk shoppa litt, spist litt og diskutert dagens runder i ringene.
Jeg nådde heldigvis til tante å slappe av ettpar timer før vi skulle ut å spise. Hadde bestillt bord for 7 på Steakers. 7 hundegale, slitne damer rundt ett bord... Behøver jeg forklare stemninga? Et bilde sier kanskje mer enn 1000 ord? Hva som diskuteres her vites ikke, men har en mistanke om at det er hva alderdommen gjør med kroppen
God mat og trivelig betjening var det hvertfall der.


Søndag var det bare såvidt vi kom oss avgårde. Hadde møtetid 10.30, og ble sittende i stua og prate så jeg nesten glemte tia. 10.10 ringte Kristin og lurte på hvor vi var, så da heiv vi oss rundt og kom oss i bilen. Dios hadde dratt til Kari Anne på lørdags kveld, og Pelle ble igjen hos tante Ruth.
Wilma og jeg var først ute, og var vel i ringen rundt halv 12... Jeg vet ikke helt hva dommeren ikke likte. Var en engelsk en, så det eneste han snakket til meg var når han spurte om alderen. Kritikken er bra, eneste negative er "Move a shade close behind." Så det er kanskje hans grunn til å holde på ck? Så snart Wilma var ferdig i ringen løp jeg for å se hvordan det gikk med Kristin, så jeg fikk ikke med meg hvordan det gikk med tispene i champion-klassen Wilma var hvertfall eneste tispe frem til da med 1kvalitet!
Igjen er det Yvonne som har fotografert
Hannen som ble BIR var hvertfall min favoritt av hannene

Etter at vi var ferdige på søndagen lasta vi i bilene, hentet Pelle og satt nesen mot Bardu. Og der er altså herlig! Tenk å kunne bare åpne døra og gå ut... ikke bånd, ingenting når man går tur.
Dewi, tante Hedvig og Dios

Dios erter mormor Pixcy

Demonstrerer så flink han er å ståååå



Mamma Champis, Dewi (innimellom) og nydelige Dios





Senere på mandagen dro vi til veterinæren. Wilma og Dios skulle ta blodprøve for rabiesvaksinen, og Pelle skulle renser tenner.
På kvelden kom og Yvonne en tur, så vi fikk skravlet litt. Kjempekoselig kveld! Pelle var dopet, men kjente henne igjen og skulle absolutt sitte i fanget hennes hele kvelden
Tirsdagsmårran var det tidlig opp. Innom veterinæren før vi dro for en runde med akupunktur på Pelle Han så ikke helt fornøyd ut mens det pågikk, men jeg merket faktisk stor forskjell på han allerede på kvelden da vi endelig var hjemme igjen. Merkelig nok var nåla som satt i punktet for hovedimunnforsvaret den som ville slippe sist... Den satt i i nesten 20 minutter...


Turen hjem gikk helt fint. Det var igjen meldt dårlig vær, og fordet om det ikke var helt jævlig, hadde vi dårligere vær enn på tur nedover.  Vi ble enige om at neste gang tar vi hurtigruta! Ikke for det... neste nkk-utstilling i Tromsø er jo i august, så det store snøværet behøver vi neppe frykte da

torsdag, oktober 14, 2010

Forbereder Tromsø-tur

Da var jeg i pakkinga. I mårra starter jeg og Belinda til Tromsø for dobbeltutstillinga der.
Wilma er påmeldt begge dagene (lørdag varmer vi opp, ettersom hun bestandig går bedre andre dagen, og søndag jakter vi stor-certFingers Crossed emoticon
Dios skal stilles lørdag- Pyttelitt irriterende, for han er da bare 2 dager for ung til å stille søndag på nkk-en.:angry: Skulle så gjerne stilt han og begge dagene!




Vi skal bo hos tante Ruth, som som vanlig åpner sitt hjem for meg og hundene.

HeartSnille tantaHeart
Lørdags kveld er vi en haug hundegale kvinnfolk som skal på Steakers å spise. Gleeder meg! Har ikke spist en skikkelig biff-middag siden den deilige i Jessheim:drool:
Etter utstillinga på søndag blir jeg (og hundene) med Kari Anne hjem til henne. Der er det nappetrening og blodsportrening på programmet. Kanskje vi får lagt inn litt agility også, om ikke alle reinsdyrene hun har gående i bakgården er for innpåslitne?

Før vi reiser fra henne, skal Wilma og Dios ta blodprøve for rabies-vaksinen, og Pelle skal på kontroll og tannrens (og akupunktur).
Så nå er det bare å håpe at været kan holde seg litt til godt uti neste uke. Hadde vært greit å slippe å kjøre i skitvær og på glatta. Fingers Crossed emoticon