torsdag, juli 23, 2009

Endelig torsdag!

Endelig torsdag, å trening med klubben! Glede oss
Fint vær e d åsså, så kanskje d kommer litt fler enn ka d har brukt å vært?

Har kjøpt mæ mobil i dag, min hadde jo drukna (eller nåkka sånt). Den bynte å slå sæ av i ett, å når æ sendte den inn fikk æ beskjed om at d va fuktskade, så da va d ingen garantisak Jaja... har hadd lånemobil i ettpar-tre uke no, så d va godt å få en egen man kan fylle med all slags skit
Endte opp med en SE C903... Den æ har venta på sku kommer. Så da har æ bindt mæ t telenor før ett år t... Telefon va jo dyr kan du skjønne, så hadde jo ikke råd å kjøpe den sånn helt laus.

onsdag, juli 22, 2009

Lat

Jepp... det er jeg... Eller, kanskje ikke tvers gjennom, men jeg sliter med å få gjort sånne ting som jeg gjøre.
I dag hadde jeg store planer om å male på verandaen. Det begynner virkelig å bli på tide, å været var perfekt for maling.

Og hva ender jeg opp med å gjøre da? Har passet vaskemaskinen mens den vasket en maskin klær (les: har holdt den fast mens den sentrifugerer ), så har jeg brettet klær å lagt vekk og hengt opp våte klær.
Wilma har fått en times tur, der vi har trent litt lydighet +at vi igjen fokuserer veldig på å gå pent i bånd. Wilma er så lita å lett, at det er lett å overse at hun drar Oppdaget i går at hun gikk så rart med bakbena, og begynte å lure på om hun hadde fått en skade eller noe. Kjente på henne, klemte og bøyde. Sjekket både rygg, knær og tær... Fant ingen stivheter, eller så tegn til smerte.. Så brukte litt tid på å ha henne til å gå pent, og plutselig løsnet det liksom, og Wilmas fine, frie bevegelser var på plass igjen. Konklusjon: Å la henne dra mye i båndet styrker nok feil muskler i lårene, og hun ender opp med en stiv, veivende bevegelse.
Noe å tenke på fremover. Ikke bare med tanke på utstillinger, men og for at det neppe kan være bra for henne å bli fastlåst i disse stive, låste bevegelsene.

Billy har vært med både i Renates og bestemors postkasse. Han klarer ikke å gå så langt lenger, men dette klarer han fint. Blir jo ikke lange omveien i forhold til veien vi vanligvis går til Renate (den lange veien, ned vår gate, nordover på Nordkappveien, opp langbakken og innom Renate på tur hjem). En fin, liten runde der jeg får kjørt meg litt i en heftig motbakke

Så har Pelle fått vært med på besøk til Eva, der guttene har sparket fotball med han på plenen. Noe han virkelig behøvde nå. Har vært dårlig med mosjon på han etter turen til Duksfjord. Men litt fotball på plenen tålte labbene hans fint, samtidig som han fikk ut litt energi. Vel hjemme igjen har han tippet over på rygg i sofaen, og har ikke rørt seg siden
Nå har han bare et sår under labbene, og to labber med tydelige arr. Mens de andre to labbene er søte og rosa med bare anelser av arr under. Så det er forsiktig herding til og fra bilen på han. Fokuserer på at han og skal gå pent i bånd, men mer pga at labbene fortsatt ikke tåler all verden, enn for at han stivner i bevegelsene. Så prøver vi å unngå asfalt foreløpig. Holder oss til det blandete underlaget av grus og sand som det er i fjellet her. Det får være herding nok for labbene til å begynne med.

I går var jeg å trente litt agility med Wilma. Satte opp to hinder (begynner å savne å ha fler) og tunnelen. Wilma går veldig bra så lenge jeg er nøye med kropps-språket mitt, og nøye med baklengskjedingen.
Når vi har trent litt ei økt, bruker jeg å sette henne vekk, så endrer jeg litt på rekkefølgen og plasseringen av hindrene for så å være supertydelig i språket, mens vi løper uten å kjede først. Kjenner godt på meg, at jeg nok aldri kommer til å konkurrere i agility. Jeg gidder ikke å pirke så mye på detaljene der. Men vi kan jo kose oss med å trene litt lett fordet. Er greit med avveksling fra lydigheten.
Jeg bruker jo og masse tid på å ha henne til å løse oppgaver med naturlige hindre når vi er på tur. Legger godbit oppå en høy stein, uten å vise henne hvordan hun skal komme opp osv. Hun er smart som fy, og finner som regel løsningen raskt. Låser seg ikke med at hun må se godbiten hele tiden.

mandag, juli 20, 2009

So bored!


<-- Sånn er det å være turist! (Thone & Malin)

Hadde Malin her på besøk i forrige uke. Det var skikkelig kos... Desto stillere ble det når hun reiste hjem igjen

Syns denne fellesferietia kan være over snart, så det blir litt liv i nabolaget igjen.

Pelle begynte på Karsivan igjen for 2uker siden, så da gror sårene igjen. Synd at ikke trental fungerte, den var noe billigere. I tillegg nådde han jo å få nye sår igjen, før han var tilbake på medisinen som fungerer. Men nå går det rette veien hvertfall, så kanskje gutten kan løpe løs og barbent når reinen drar fra øya til høsten? *krysser fingre for det*
All tåka som ligger over øya gjør meg ikke noe. Ser at mange lengter etter sol og varme. Vel, forrige helg, da vi hadde det... Da syns jeg at det ble i varmeste laget



Begynte å merke av at skoene mine var utslitt. Så i dag har jeg kjøpt meg nye sko. HH tursko med fulldemping for asfalt
Fine eller? --->
Skal ut å prøve dem etter middag. Håper det ikke regner riktig mye da som nå.
Middag ja... I dag blir det "kjøttbrød". Egg pakket inn i kjøttdeig, løk og bacon... servert med litt salat.
Jeg har startet på ketolyse-dietten, og har aldri før brukt så mye tid på å tenke på mat som nå, enda det loves at man skal tenke mindre på mat enn før I morgen er det 2 uker siden jeg startet dietten, og det går foreløpig bare strålende. Jeg har ikke hatt noe særlig av overgangsproblemene heller (svette, ør, dårlig humør, krampe i leggene), så litt heldig er det visst lov å være.

Mobilen min er død da... Så jeg er ikke bare heldig. Den har tullet ei stund med at den bare slår seg av, så jeg sendte den inn til reparasjon. Regnet med det var en garanti-sak, så viser det seg å være fuktskade... 300 kr bare for å åpne telefonen Og jeg er herved uten. Har heldigvis fått låne en, så jeg er ikke helt fri, men spørs hvor lenge det varer

mandag, juli 06, 2009

Skipsfjord-utsikten

Litt bilda fra dagens tur. Regne med æ kommer t å kjenne d godt i kroppen i mårra.


onsdag, juli 01, 2009

Nala

Nala's eiere er nå på tur til Storsteinnes for å hente henne hjem! Mer informasjon kommer etter hvert.