torsdag, januar 31, 2008

Vi snør ned

Blæh... det snør og snør og snør... egentlig skulle jeg vært ute og måkket litt i avkjørselen, bilen er snart borte

Jaja, det forsvinner vel det og. I stedet tok jeg Pelle og Alto med ut, og prøvde å få noen bilder i snøen, men ser ut som jeg må vente til en lysere dag. Bildene får ett blåskjær, og blir litt i mørkeste laget.


Måtte ta noen bilder når vi kom inn også
<-- Alto på yndlingsplassen

Pelle sitter i fanget mitt -->







Billy ville og bli fotografert

onsdag, januar 30, 2008

Endelig sparkeføre!


I dag har vi vært ute med sparken. Var gnistrende sparkeføre, og vi fikk god fart de gangene jeg lot hundene løpe skikkelig. Men mesteparten av veien prøver vi å holde et jevnt trav.
Seinere i dag hadde jeg tenkt å trene litt lydighet med Pelle, både innendørs og utendørs. Må bare la han hente nye krefter først. Tror vi skal trene litt på frivillig dekk inne, og fortsette med stå-øvelser ute.

Etter turen, syns de det er godt å få lov til å base litt i snøen.

tirsdag, januar 29, 2008

29.januar

Åh, i dag er en bra dag. Til tross for veldig skiftende vær (snø, sludd og regn om hverandre, og vind på toppen). Har vært på Finnsnes i dag, og fått sett litt over økonomien min, og det kan se ut som jeg er fullstendig gjeldfri om ett år -max to
Å det er så deilig å tenke på! Kanskje jeg kan begynne å tenke på å kjøpe meg eget da?

Ellers. Vi har ikke trent noe lydighet idag heller. Har vært en tur i skitværet, og utover det tar vi livet med ro. Så får det gå som det går. Håper det verste gir seg snart, for det er så utrivelig å bli klissvåt etter bare få minutter utendørs.

mandag, januar 28, 2008

Ååå...

Der regnee det, så da blir det ingen trening med klubben i dag på oss
Jaja, vi har hvertfall lurt noen her på Gibostad, til litt mer organisert trening, så hjelper kanskje på i løpet av uke... *trøster meg med det*

Ferdig-hvilt

I går tok vi livet helt med ro, men i dag våknet vi uthvilt, og klar for verden
Var først oppe hos pappa og drakk mårra-kaffen. Så har vi trent litt rygging i vinkel inn i hjørnet vårt (Ja, vi er tilbake der igjen), har vært litt på utsia og trent kontakt og frivillig adferd med Billy.

Så har jeg gått en liten tur med Pelle, med lomma full av pølser Før vi begynte å gå, trente vi litt frivillig adferd og kontakt i avkjørselen, så har trent utgangs-stilling og lineføring. Brukte brøytekanten som vegg. Godt snøen er bra for noe da
Lineføringen begynner å bli bra, jeg får han lenger bak nå, og ved hjelp av brøyte-kanten holder han seg bein og fin også. Utgangs-stilling derimot... Det er helt klart det vi skal jobbe med i dag, om vi kommer oss på trening. Foreløpig er føret og været bra, men det er såpass mildt, at det fort kan begynne å regne

søndag, januar 27, 2008

Slapp Søndag

Seint i går kveld var vi på to timers måneskinnsfri måneskinnstur i skogen. På slutten av turen var det litt småskummelt. Både Billy og Pelle holdt seg i nærheten av meg, og knurret mot trærne støtt og stadig.
Jeg var littegranne lettet, når vi endelig kom ut av skogen, og så lysene fra bygda

Nå er det langt på dag, og vi har ikke gjort noe enda. Bare sover vi. Har vært en liten tissetur nedi søpla, det er alt. Og virker ikke som hundene syns det skal skje mer heller.
Om ikke jeg blir mer våken og kvikk, tror jeg vi skal ta en fridag fra å konsentrere oss om lydighetstreningen. I dag kjennes det som et ork å gå i gang, og vi har jo ellers vært flinke å trent flere ganger daglig.

lørdag, januar 26, 2008

26. januar


Moahahaha! Æ telle dåkker!

I dag har vi ikke noen store fremskritt i treninga. Har trent litt lineføring og fri ved fot. Så har vi rygget i vinkel i en av pappa sine kroker. Rygging i vinkel uten vegg, skjer foreløpig bare hjemme tydeligvis.
Var ikke så lett å få det generalisert heller. Men det kommer seg vel :)
Så har Pelle fått pakke i posten i dag. Tante Ruth har strikken han makan genser som jeg har, så nå matcher vi. Er bare å vente på at det skal bli kaldt nok til at Pelle har behov for genser.

onsdag, januar 23, 2008

Et lite glimt...



Ettpar gutter som har sneket seg opp i sofaen, og følger nøye med på om vi får sol.
Sola nådde såvidt å stikke litt over fjellet i dag, før den snudde og gikk ned igjen. Vi er for såvidt fornøyd vi.





Forventer sol i dag!


Klart, stille, -8.3grader. Og det kan kanskje se ut som vi får sol i dag?

Ellers, kurs i går. Veldig bra! Vi hadde ettpar mindre gjennombrudd, og fikk noen gode tips. Blir lenge til neste gang, så nå skal vi jobbe oss gjennom alle grunnferdighetene. Må prøve å ikke ta det for slapt, bare for at vi har tid på oss. Vi trenger den tiden, om vi skal få alt på plass. Og ordentlig på plass.
Jeg tar det sånn, at jo bedre vi har ferdighetene inne, jo snarere kan vi begynne å baklengskjede. Og det hadde vært litt gøy, å få kjedet hele bronsemerket.
Ok, jeg vet ikke egentlig hva jeg snakker om Mener bestemt at jeg har skjønt prinsippet med baklengskjeding, men har ingen anelse om hvor lang tid det vil ta å kjede noe såpass omfattende.

I dag skal vi øve stå, stå-og-bli, stå under baklengs marsj. Så skal vi tulle litt med fokus, og fokus under baklengs marsj, og kanskje sidelengs marsj. Tenker jeg deler det opp i 4-5økter på 10 minutt hver (det er kaldt ute i dag).

mandag, januar 21, 2008

21. Januar

Gratulere med dagen til William som blir 2år!

Åh, jeg er trøtt i dag Sovnet sent i natt (som vanlig), og var tidlig oppe, ettersom Billy allerede da hadde mast ei stund, så jeg regnet med han måtte på do.
Så har jeg da styrt litt rundt her, vært å fyllt bensin før prisene stiger, handlet litt brød og melk. Spist frokost, og kjente at jeg fortsatt ikke var mer våken.
Så jeg var nesten på tur i seng igjen Men ombestemte meg, og putta hundene i bilen og kjørte i fjæra. Ikke noe stor-tur, bare for å få lufta hodet litt på mårran.
Bruker å putte litt godbiter i lomma, og belønner de innimellom når de er frivillig og sjekker hva jeg gjør, pluss at jeg bruker å slenge litt utover så de får brukt nesen litt også. Noe de ikke er like flink til når det er litt snø på bakken. Alto er høvelig bra, og til og med Billy er raskere enn Pelle når de søker i snøen.
Anyway, vi nærmer oss bilen igjen, etter vel 40minutter ute, og jeg kaller inn hundene for å koble dem. Blir altid litt styr når de kommer, så jeg står der med bånd i ene hånda, og en godbit til hver i andre, og bare venter på at de skal roe seg.
Og hva skjer??? Pelle kommer med en frivillig dekk! Kan jo ikke koble dem da, så lager "julekveld" og snur og lar dem løpe mer, så vi går bort fra bilen igjen. Pelle er etter det stadig innom meg, og hver gang tilbyr han frivillig dekk! I kalde snøen til og med
Flinke gutten! jeg som nesten helt hadde gitt opp. Jeg tror ikke vi skal legge mer vekt på å trene det spesiellt, bortsett fra å belønne mye når han tilbyr det frivillig. Skal høre hva Gunn Anita sier i morgen. Seinere i dag skal vi heller trene på stå-og-bli og frivillig utgangs-stilling.


Ja... Jeg er fortsatt stuptrøtt forresten, og sitter igjen og vurderer en time på øyet

søndag, januar 20, 2008

20. januar

Nå kjenner jeg at panikken tar meg. Det er bare to dager til neste kurs-dag, og Pelle vil fortsatt ikke ligge.
Han lå igårkveld, men idag nekter han igjen. Og det er vel igrunn det eneste vi har trent på, ettersom han ikke vil det.
Vi har trent littegrann i langlina, frivillig utgangsstilling og rygging. men det er minimalt. Og det kommer til å se ut som vi ikke har gjort noe som helst, på hele helga
Jeg tror jeg blir nødt å ringe Gunn Anita for tips.

lørdag, januar 19, 2008

19 januar

Her går det i å frem-elske en frivillig dekk om dagen. Jeg har altså da en hund som ikke syns det er så kult å ligge.
Hele i går klikket jeg han hver gang han la seg. Ikke så lett under ei trenings-økt, så jeg passet på å ha klikker og godbiter på meg hele dagen, og klikket når han la seg frivillig hele dagen.
Og i og med at jeg har to hunder, så må jo begge få godbit, når klikket kommer.

Og hva har skjedd? Får jeg en frivillig dekk av det? Neida... så lett skal det ikke være. Men jeg har to hunder som frivillig følger meg i hælene hele dagen, og sitter, står, vinker, bjeffer, klynker, rygger osv... Bare ikke dekk...
Vi har planer om å ta på langlina, og gå ut og prøve å få frem en frivillig utgangs-stilling. kanskje vi får en frivillig dekk på pleddet?

onsdag, januar 16, 2008

tirsdag, januar 15, 2008

15. Januar

Nå begynner jeg å se fremgang på sitt-og-bli Har lagt et pledd på bakken, så han ikke skal fryse i den overfølsomme baken sin...
Å etter at pleddet ble lagt ut, tilbyr han faktisk frivillig dekk også... Må jo finne på noe, for å få frem adferd

Anyway...

  • han følger venstre pekefinger, men jeg er ikke sikker på om det kanskje er for at han tror det er godbit der?
  • Jeg kan bare glemme å få stimuluskontroll på "på plass" til på torsdag. Han har begynt å tulle, å setter seg inn skjevt igjen de gangene han kommer, så vi er tilbake ved veggen
  • Sitt opp er ingen problem de gangene han legger seg.
  • 2m, 30sek, er hva vi har på sitt å bli, når godbiten ligger i lomma. Med synlig godbit kan han sitte hvor lenge som helst. Eller... jeg har prøvd han på 5m å 1min :)
  • Rygge gjør han, men vi har ikke så mange vinkler å trene mot. Den 30graders vinkelen vi fant på domus-garasjen gjør bare at han går skjevt. Så vi får fortsette å øve i gangen, så kommer det seg vel etter hvert.

mandag, januar 14, 2008

Diller og klikker

Først, har jeg tre hunder om dagen. Pappa var så nedbrutt etter sin venns tragiske bortgang, at han har reist bort en tur. Håper det hjelper å komme seg bort litt.

Som følge av det er så og si all innendørs-trening med Pelle falt bort, og det er kaldt ute! Vi prøver å få til 2x15 minutt daglig nå. Med korte lekepauser lagt inn i de 15minuttene.
Men igår så det ut som vi sto fast på alt. Fingeren later han som han ikke skjønner hva jeg gjør med, og en ordentlig dekk eller sitt får jeg han ikke til å gjøre ute i kulda Det blir bare sånn halvveis, og han legger seg heller på sia, enn på magen, noe jeg egentlig kan skjønne ettersom pelsen er tynnest på magen.
Eneste bra vinkelen jeg har funnet til nå, er innendørs, men håper det er ettpar fine vinkler på domus-garasjen. Vi skal dit i kveld.
Så hele treninga er egentlig bare B L Æ H om dagen.

Ellers har jeg brukt litt tid på å prøve å lage en hjemmeside. Men eneste plassen jeg har forhåndsvisning, er i det programmet som one.com har. Og jeg finner ikke ut hvordan jeg redigerer html-en der. Og midt i all rotinga har jeg klart å rote bort alt Så nå er der ikke rot engang lenger

fredag, januar 11, 2008

11. Januar

Ja, da var vi i gang med nytt kurs. Og må legge litt mer trening inn daglig så vi kommer gjennom. Men det skal vel gå. Det er jo ikke akkurat som om kalenderen min er fylt opp med masse annet.
I hjemmelekse til neste uke har vi:
  • Bakpartskontroll (rygge i vinkel)
  • Lære inn pekefinger-target
  • Sitt og bli -3m, 50sek
  • Og stimuluskontroll på utgangs-stillingen

Regner med sitt og bli krever mest jobbing fra vår side.

Ellers har jeg begynt å puske med å lage ei hjemmeside. Må jo bruke domenet mitt
Har gjort klar stamtavlene til Billy og Pelle i dag. Det jeg sliter mest med, er vel hovedsiden. Hva som skal stå der, hva skal vi ha som overskrift osv...

onsdag, januar 09, 2008

Våååken!!!

Jepp, jeg har snudd døgnet i jula... Eller? det er mulig det skjedde før jul
Jeg sliter hvertfall med å komme meg i seng på kveldene, og som regel blir det langt på natt før jeg finner loppekassa.

I dag har jeg vært på trening i hundeklubben med Alto og Pelle. Vurderer å begynne å kjøre inn på mandagene i stede. Arbeidsplanen vår ble ikke fulgt idag, ettersom det er rundt 20-30minutt med møtetrening Det er i meste laget for oss. Vi har lyst å bruke mer tid på lydighetstrening.
Og torsdag er det kurs-start igjen Gleder oss masse!

mandag, januar 07, 2008

Utålmodig

Ååh, i kveld skal vi ut på tur!
Gikk en kort tur i går ettermiddag, med hundene i band, og Pelle fikk løpe litt løs på utsiden her i går kveld, og det ser ikke ut til at labben plager han særlig mer. Og såret går ikke opp av litt aktivitet.
Så har byttet batteri i hodelykta, og satser på en lengere tur i skogen i kveld. det skal bli godt for oss alle å få rørt litt på seg igjen.

Og på torsdag starter nytt kurs. Skal bli spennende å se om jeg får inn bli-øvelsene på Pelle i løpet av kurset. Har tyv-trent litt. Men det har vi nesten vært nødt til.
Jeg lurer på om det ligger litt i, at jeg syns de er kjedelige? Jeg har lyst å se han små-hyper, med hele kroppen logrende. Og det går ikke overens med å være i ro